Přistavení vozu zdarma v Praze. Pojištění a dálniční známka v ceně. Výhodný tarif, zarezervujte si své vysněné auto ještě dnes, se vším vám poradíme, volejte kdykoliv +420 773 116 716

Jak zjistím, kolik mám trestných bodů

Jak zjistím, kolik mám trestných bodů

Stav bodového konta lze nyní zjistit online přes Portál občana

Zjistit stav bodového konta či počet dopravních přestupků, nebyl do této doby vůbec jednoduchou záležitostí, neboť bylo třeba si najít čas a u příslušného úřadu zažádat o Výpis z bodového hodnocení řidiče, popř. o Výpis z evidenční karty řidiče. Navíc každý z těchto výpisů se liší svým obsahem, neboť obsahuje jen určitou část informací.

„Výpis z bodového hodnocení řidiče“ versus „Výpis z evidence karty řidiče“

Výpis z bodového hodnocení řidiče má informativní charakter o aktuálně získaném počtu bodů a výpisu přestupků, za něž byly body uděleny. Lze jej získat osobně na kterémkoliv místě Czech POINTu (např. pošta). Oproti tomu Výpis z evidenční karty řidiče obsahuje nejen aktuální počet získaných bodů, ale také historii všech přestupků (bez ohledu na body) a to včetně udělených sankcí. Tento výpis lze získat pouze na příslušném úřadu obce s rozšířenou působností.

Jak postupovat při dopravní nehodě

Portál občana zjednodušuje přístup k informacím řidiče

V současné době se přístup k těmto informacím značně zjednodušil, neboť úřady zpřístupnily občanům, kteří mají elektronický občanský průkaz či datovou schránku vstup do Portálu občana. Pokud tento občanský průkaz ani datovou schránku nevlastníte, pak bohužel máte smůlu a nezbývá nic jiného, že si výpis obstarat na místě Czech POINTu či úřadě.

Výhodou Portálu občana je to, že všechny informace jsou na jednom místě. Získáte tak nejen detailní informace o stavu bodového konta, přestupcích a podrobnosti o zákazech řízení, ale také např. informace o profesní způsobilosti(např. číslo průkazu s vyznačenou způsobilostí a datem její platnosti). Portál také obsahuje informace týkající se platnosti řidičského průkazu a informace o tom, jaké skupiny řidičského oprávnění vlastníte. K těmto údajům máte přístup kdykoliv a odkudkoliv.

Zpět do blogu autopůjčovny
Komentáře k článku (0)