Přistavení vozu zdarma v Praze. Pojištění a dálniční známka v ceně. Výhodný tarif, zarezervujte si své vysněné auto ještě dnes, se vším vám poradíme, volejte kdykoliv +420 773 116 716

Dravec bez limitů – takový je nový Lexus RC 350 Coupe

Dravec bez limitů – takový je nový Lexus RC 350 Coupe

U nás je automobilka Lexus známá spíše jako výrobce konzervativních vozů. Kvalitních, moderních, ale takových, aby příliš nevybočovaly z řady. To všechno se má ale změnit a Lexus se chce zařadit po bok dalších japonských automobilek, které mimo jiné vyrábějí i velmi výkonné sportovní vozy. A právě tento cíl má pomoct splnit nový model s názvem Lexus RC 350 Coupe.

Nový Lexus RC 350 Coupe své ambice prozrazuje hned na první pohled.  Světlá výška vozu je velmi nízká, jinými slovy vůz je skoro přilepený k zemi. Z některých fotografií to tak úplně nevypadá, ale když Lexus RC 350 Coupe postavíte vedle jiného modelu stejné automobilky, uvidíte, jak moc nízké nové kupé doopravdy je.

Ovšem to není všechno. Jak již bylo zmíněno v úvodu, Lexus se chce novým modelem lišit od konkurence. A podle toho Lexus RC 350 Coupe taky vypadá – elegantně, dravě a hlavně ojediněle. Tvary přední masky se vám nesmazatelně vryjí do paměti a těžko tento nový model od Lexusu zaměníte s jiným vozidlem.

Návrháři a konstruktéři to vůbec neměli jednoduché. Požadavky totiž byly jasné a japonsky přísné. Elegantní sportovní karoserie, u které bude každý její centimetr plochy splňovat ty nejvyšší požadavky na aerodynamickou dokonalost. A jak taky bývá u Japonců zvykem, i v Lexusu se dílo podařilo.

Interiér také nezaostává. Pro řidiče a spolujezdce jsou do vozidla montovány stejné sedačky, jako jsou v modelu IS Sport. Jsou pohodlné, potažené kůží, mají dobré boční vedení a nebolí z nich záda ani při dlouhých cestách. Samozřejmostí jsou všechny možné technické vymoženosti, takže ani majitelé tohoto sportovního vozu nebudou ochuzeni o multifunkční středový panel s možností připojení dalších zařízení.

S pohodlím jsou na tom špatně případní další cestující. Samozřejmě ačkoliv Lexus RC 350 Coupe má pouze dvoje vstupní dveře, dají se sedačky řidiče a spolujezdce klasicky sklopit. Vzadu je pak možnost usadit další dvě osoby. Avšak – jak to tak u sporťáků bývá, místa tam pro ně moc není. Na kratší vzdálenost to snad je snesitelné, ale na delší vyjížďky s partou přátel se Lexus RC 350 Coupe opravdu nehodí.

A jaké tedy bude s novým sporťákem od Lexusu vlastně svezení? I na tom inženýři a konkstruktéři usilovně pracovali. Nový Lexus RC 350 Coupe by tak neměl nic ztrácet na ostatní japonské konkurenty. Měl by mít skvělý podvozek a tím pádem i bezkonkurenční jízdní vlastnosti. Ovladatelnost by měla být, jak jsme u japonců zvyklí, velmi intuitivní a přesná.

A pod kapotou taky nebude žádný malolitrážní drobeček. Naopak, případní zájemci si budou moci vybírat hned ze tří motorových variant, a jen jeden agregát bude čtyřválec. Konkrétně tedy čtyřválcový dvoulitr s turbem o výkonu 300 koní. Jedná se o motor, kterým se Lexus pochlubil už loni a letos pro něj, zdá se, našel ideální uplatnění.

Další možností bude šestiválec s obsahem 3,5 l. S jeho bližšími technickými detily se Lexus ještě tak úplně nepochlubil.  S čím se však naopak pochlubili je nejsilnější možná varianta, se kterou by Lexus RC 350 Coupe rád konkuroval německému vozu BMW M4. Tento agregát má mít osm válců, obsah 4,0 l a maximální výkon 460 koní.

Zpět do blogu autopůjčovny
Komentáře k článku (0)