Přistavení vozu zdarma v Praze. Pojištění a dálniční známka v ceně. Výhodný tarif, zarezervujte si své vysněné auto ještě dnes, se vším vám poradíme, volejte kdykoliv +420 773 116 716

Česká tradice, to je Škoda Auto

Česká tradice, to je Škoda Auto

Představovat vozy Škoda nemá zcela jistě žádný smysl, neboť jen skutečně automobilový analfabet by neznal naši národní značku, která již dávno překonala hranice České republiky.

Historie společnosti Škoda se traduje již od konce 19. století, konkrétně k datu 1895, kdy se mechanik Václav Laurin a knihkupec Václav Klement rozhodli založit malý podnik, jenž by vyráběl především bicykly. O 4 roky později je však jejich podnikání natolik úspěšné, že jej rozšiřují i o výrobu motocyklů.

Raketový úspěch prvního vozu Škoda Voiturette

První model automobilu opouští brány továrny v roce 1905. Jedná se o vůz označený Voiturette a jeho úspěch je skutečně fenomenální. Vůz se stává doslova prodejním trhákem.

K dalšímu rozvoji automobilky dochází během druhé světové války, to už je však podnik změněn na akciovou společnost a kromě výroby aut a motocyklů se zabývá též výrobou nákladních vozů a leteckých motorů. Ke konci značky Laurin&Klement dochází roku 1925, kdy je podnik spojen se strojírenským podnikem Škoda.

Škoda součástí koncernu VW

Přestože i společnost Škoda postihla velká hospodářská krize a do samotné výroby se promítla i německá okupace, tento podnik vše zdárně překonal. 16.4.1991 se pak podnik Škoda stal čtvrtou značkou koncernu Volkswagen (vedle značek VW, Audi či Seat) a byla přejmenována na „Škoda, automobilová akciová společnost.“

Vozy Škoda

K posledním modelům společnosti Škoda patří především druhé modelové řady Škoda Fabia II, Octavia II, Superb II, Roomster a Yeti, které si našli řadu příznivců nejen v České republice, ale i v zahraničí.

Ani naše vozovém parku vám nabízí k pronájmu několik skvělých a prověřených vozů této jedinečné značky. Vyzkoušet tak můžete např.:

Škoda Octavia II 1,6 DSG AUTOMAT,

Škoda Octavia III 1,9 TDI DSG AUTOMAT,

Škoda Fabia II 1,6 AUTOMAT,

Škoda Fabia Kombi 1,6 TDI-New

Škoda Fabia Kombi 1,2 - New

Škoda Fabia II 1,4

a přesvědčit se sami na vlastní kůži o jejich kvalitách.

Zpět do blogu autopůjčovny
Komentáře k článku (0)